in , ,

CuteCute LoveLove OMGOMG WTFWTF

PAS Kelantan GAGAL? – Nah Ini FAKTA SEBENAR PENCAPAIAN KELANTAN

menteri besar kelantan

Ada orang jaja Kelantan gagal. Pentadbiran PAS Kelantan tidak berjaya. Nah mari kita lihat fakta di sebalik auta. Satu persatu.

1) Pengurusan dana negeri 100% patuh syariah (sepanjang hampir 28 tahun pemerintahan).

2) Markah 99% Indeks Akauntabiliti Kewangan dengan penarafan 5 bintang oleh Jabatan Audit Negara kepada Pejabat Menteri Besar Kelantan (PMBK).

3) Markah 99% Indeks Akauntabiliti Kewangan dengan penarafan 5 bintang oleh Jabatan Audit Negara kepada Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Kelantan (SUK).

kejayaan pas kelantan 1

3) Markah 98% Indeks Akauntabiliti kepada Pejabat Perbendaharaan Negeri Kelantan.

4) Prestasi RTC Negeri Kelantan adalah sebanyak RM 277.44 juta daripada RM 455.05 juta iaitu 61% daripada jumlah prestasi RTC-RTC seluruh Malaysia.

5) Kadar pertumbuhan ekonomi Nasional adalah pada kadar 4.2% manakala kadar pertumbuhan ekonomi Kelantan ialah pada kadar 4.8% . Sekaligus meletakkan Kelantan di tangga ke empat tertinggi pertumbuhan ekonomi cemerlang.

6) Sebanyak 12 agensi Kerajaan Negeri Kelantan pendapat penarafan 5 bintang oleh Jabatan Audit Negara 2017.

kejayaan pas kelantan 2

7) Tiada kes (0) rasuah atau tuduhan berkaitan rasuah oleh SPRM yang melibatkan pimpinan kerajaan negeri atau pimpinan Parti Islam Se-Malaysia (PAS) setakat ini.

8 ) Surplus Bajet RM 37.8 juta berbanding defisit pada tahun-tahun sebelumnya. Dan pencapaian-pencapaian di atas adalah pencapaian terbaik sepanjang 27 tahun pemerintahan.

Firman Allah Subhanahu Wa Ta’ala:

(وَلَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرَىٰ آمَنُوا وَاتَّقَوْا لَفَتَحْنَا عَلَيْهِمْ بَرَكَاتٍ مِنَ السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ وَلَٰكِنْ كَذَّبُوا فَأَخَذْنَاهُمْ بِمَا كَانُوا يَكْسِبُونَ)

“Dan (Tuhan berfirman lagi): Sekiranya penduduk negeri itu beriman serta bertaqwa, tentulah Kami akan membuka kepada mereka (pintu pengurniaan) yang melimpah-limpah berkatnya, dari langit dan bumi. Tetapi mereka mendustakan (Rasul Kami), lalu Kami timpakan mereka dengan azab seksa disebabkan apa yang mereka telah usahakan.”
(Surat Al-A'raf, ayat 96).

Firman Allah Subhanahu Wa Ta’ala juga:

لَقَدْ رَضِيَ اللَّهُ عَنِ الْمُؤْمِنِينَ إِذْ يُبَايِعُونَكَ تَحْتَ الشَّجَرَةِ فَعَلِمَ مَا فِي قُلُوبِهِمْ فَأَنْزَلَ السَّكِينَةَ عَلَيْهِمْ وَأَثَابَهُمْ فَتْحًا قَرِيبًا

“Sesungguhnya Allah telah redha terhadap orang-orang Mukmin ketika mereka berjanji setia kepadamu di bawah pohon, maka Allah mengetahui apa yang ada dalam hati mereka lalu menurunkan ketenangan atas mereka dan memberi balasan kepada mereka dengan kemenangan yang dekat (waktunya).”
(Surah Al-Fath, ayat 18).

kejayaan pas kelantan 3

May the force be with us, in shaa Allah. Allahumma Aamiin.

Siiru ‘ala barakatillah, teruskan perjuangan

sumber: https://facebook.com/profesionalistiqamah/posts/845192135665568

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Total votes: 3

Upvotes: 2

Upvotes percentage: 66.666667%

Downvotes: 1

Downvotes percentage: 33.333333%

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

Comments

comments

Jika PAS memerintah [Video]

Manifesto Malaysia Sejahtera: Kesihatan Sejahtera